Mirzi Muhoviću 22 mjeseca zatvora zbog nasilja nad Verenom Cerovinom

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Mirza Muhović osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora zbog nasilja u porodici koje je počinio nad svojom bivšom suprugom, pjevačicom Verenom Cerovinom.

Presudu je donio Općinski sud u Sarajevu, potvrdila nam je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

– Muhoviću je nakon izricanja presude određen i pritvor koji može trajati najduže devet mjeseci ili do nove odluke Suda – kazala je Bavčić.

Muhović se optužnicom sarajevskog tužilaštva teretio da je duži vremenski period ugrožavao mir i tjelesnu cjelovitost i psihičko zdravlje Verene Cerovin te da je u maju 2015. godine u stanu u kojem je živio s Cerovinom, s kojom ima dijete, fizički napao pjevačicu i nanio joj lakše povrede.

Te noći udarao je Verenu nogama i rukama po cijelom tijelu te je davio rukama, nanijevši joj modrice po vratu, grudnom košu i stomaku. Mirza je i 21. augusta iste godine oko pet ujutro, poslije verbalnog sukoba, ošamario Verenu.

Sukobu tu nije bio kraj, jer je krajem marta prošle godine policija u Trebinju otvorila istragu protiv Muhovića zbog oduzimanja maloljetne osobe.

On je tada oteo svoga sina koji je nakon što se par razišao, ostao da živi sa majkom. Mirza se navodno nije mogao sa tim pomiriti pa je odveo svoje dijete na mjesec u Sarajevo. Cerovina je sve odmah prijavila policiji, a Muhović se odmah našao pod istragom.

Muhović je i ranije redovno punio stupce crne hronike, a posebno je poznat slučaj iz 2012. godine, kada je u hostelu Feri na Igmanu iz pištolja ranio svoju tadašnju djevojku Eminu Karišik. Za to je osuđen na pet mjeseci zatvora, nakon što je priznao krivicu za počinjeno krivično djelo. Zbog lijepe sarajevske manekenke Muhović se znao i potući. Upravo se to dogodilo iste godine u Radićevoj ulici kada se Muhović obračunao sa Ensarom Zijadićem.

Mirza Muhović je u javnost dospio i prije tri godine kada je iz pištolja pucao u samom centru Sarajeva slaveći rođenje sina za čiju je otmicu kasnije prijavljen.

Više vijesti