da block

Mislav Bago najbolji novinar u regionu

da block

Evropski pokret u BiH je uredniku i reporteru Nove TV Mislavu Bagu dodijelio nagradu za novinara regije, nagradivši ga za doprinos podizanju nivoa profesionalnosti u novinarstvu.

“Gospodin Mislav Bago je kao novinar iskazao visok nivo profesionalnosti i hrabrosti obrađujući teme i područja koji duboko zadiru u pitanja bitna za demokratizaciju društva regije i ubrzanje procesa EU integracija zemalja u regiji, čime je postao uzor i primjer za sve kolege u novinarskoj branši, te u znatnoj mjeri dao doprinos podizanju nivoa profesionalnosti područja u kojem djeluje i radi”, stoji u objašnjenju nagrade koje potpisuje Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u BIH.

U priopćenju Nove TV stoji i da je Evropski pokret organizacija osnovana 1948. godine te od tada igra bitnu ulogu u procesu evropske integracije, utječući na evropske institucije i institucije država članica EU. Danas djeluje u 41 državi i u 20 međunarodnih organizacija.

Nagradu za novinara regije Mislav Bago primit će na svečanoj dodjeli u srijedu, 8. maja u Prnjavoru (BiH).

“Tako će se pridružiti listi uglednika čiji je rad ova organizacija nagradila priznanjem, među kojima je i predsjednik RH Ivo Josipović koji je 2011. nagrađen zbog svoje uloge u pomirenju naroda i promociju regionalnog partnerstva u procesu europskih integracija”, navodi se u priopćenju.

(VisokoIN)