0.5 C
Visoko
17. Januara 2022.

Mještani Bradvi ne daju svoj vodovod

Famozna Reforma javnog sektora iz 2012.godine koja je donijela ništa više do kozmetičkih promjena u 12 javnih preduzeća i ustanova u Visokom te pogodovanja izvršnoj vlasti da radi šta hoće i kako hoće od poskupljenja vode do uvođenja mjesečne naknade samo zato što imate sat za plin ili obespravljenja i ugrožavanja egzistencije nepodobnim novinarima u JP RTV Visoko zamišljena je i kao projekat kojim bi se preuzelo gazdovanje nad lokalnim vodovodima u selima gdje su se mještani samoorganizovali i gdje su proteklih godina uspostavili zatvorene sisteme vodosnabdijevanja.

Tom famoznom Reformom javnog sektora u najkraćem i najprostijem objašnjenju zamišljeno je da JKP Visoko oduzme te vodovode u selima te domaćinstvima počne naplaćivati vodu po komercijalnim cijenama.

Mještani Bradvi odlučili su se organizovati i pravno suprostaviti takvom naumu izvršne vlasti. O čemu se radi možete pogledati u dokumentu koji objavljujemo i koji može poslužiti kao matrica i svim ostalim selima koja su prethodnih godina vlastitim sredstvima riješili problem vodosnabdijevanja u svojim Mjesnim zajednicama.

Vezani članci

Wood Team d.o.o traži za podružnicu Visoko motivisane radnike

VISOKOIN.COM

Teška krađa u restoran brze hrane “MAK Doner”

VISOKOIN.COM

„Metallon“ i „Hassul“ partneri u opremanju učionica Gimnazije „Visoko“

VISOKOIN.COM

Sretna vam Nova godina!

VISOKOIN.COM

PS Visoko: „Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja“

VISOKOIN.COM

Direktor JKP Visoko: Iz dokumenata koje sam vidio jasno je da se pogodovalo pojedincima za lični interes

VISOKOIN.COM

Unesite komentar