MK „KARO“: Doživite svoje prvo adrenalinsko volontersko iskustvo!

MK „KARO“ Vas poziva da volontirate, fotkate, snimate i bilježite svaki sekund Hard Enduro utrke koja će se održati u periodu od 23. i 24. aprila 2016. godine, na području općine Visoko, tačnije na izletištu Ravne i okolnim brdima, pod nazivom “Land of Pyramids”!

Prijaviti se možete putem linka: http://bit.ly/1Sad6bM

Hard Enduro serija je sasvim sigurno najteža motociklitička off road utrka. Upravo to je jedan od razloga što svake godine bilježi sve veću popularnost. Tereni kojima prolaze vozači ovih utrka gotovo su nepristupačni, a jedna od zanimljivosti krije se u činjenici da ne postoje dvije iste staze, pa samim tim ni utrke. Ne stignu svi do cilja. Neki moraju gurati, neki opet zamole navijače da ih poguraju.

Ali, ono što je jedinstveno za svaku utrku je miris benzina, prašine, kamenja, blata i adrenalina u izobilju. „Vriska“ motora također. Jer, vozači na svom putu do cilja prolaze kroz terene kroz koje se u većini slučajeva ni ljudska noga ne bi usudila.
Bez obzira na vremenske uslove. Ili stižeš do cilja, ili ispadaš. Vrlo jednostavno. Legendarni Erzberg Rodeo, najzahtjevnija je svjetska enduro trka, a to da je jedna od najtežih enduro utrka u svijetu, dokazuje i činjenica da do finiša dođe svega dva posto prijavljenih takmičara.

Da, dobro ste pročitali. Dva posto! Video koji smo vam spremili u manje od tri minute pokušava objasniti šta je to Hard Enduro. Pogledajte i probajte zamisliti. Znamo, nije jednostavno. Ali, ni nemoguće.

Vjerujemo da nećete propustiti jedinstvenu priliku koja Vam se pruža i biti sa nama 23. i 24. aprila. Svi prijavljeni volonteri/ke biti će obavješteni o zajedničkom sastanku od strane tima Hard Enduro utrke.

Radujemo se Vašim prijavama!