Mladić preživio pad sa litice visoke 30 metara

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Pripadnici Specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i Službe spašavanja Zenica nešto iza 22,00 sata evakuirali su mladića A.M. (17) koji je pao sa litice visoke 30-tak metara u mjestu Janjići kod Zenice.

Mladić je pravim čudom preživio pad u duboku provaliju, no zadobio je višestruke prijelome ekstremiteta i povrede glave.

Zbog nepristupačnog terena policijskim alpinistima trebalo je više od dva sata da izvuku povrijeđenog mladića na regionalnu cestu Zenica-Lašva, odakle je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica.

“Mladić je nakon pada sa litice ostao na jednoj stijeni. Nekako smo uspjeli doći do njega, pružiti mu prvu pomoć i na kraju ga uz pomoć drugih spasilaca spustiti na sigurno”, kazao je Saudin Isaković, policijski specijalac koji je sa kolegama Jasminom Berbašićem i Zekerijahom Aslanovićem prvi došao do unesrećenog.

Prema još nepotvrđenim informacijama, mladić je pao sa litice dok je sa vršnjacima bio na izletu.

“Najvjerovatnije se radi o zadesnom slučajnom padu”, izjavio je Semir Šut, policijski komesar ZDK koji je na licu mjesta koordinirao akciju spašavanja.TOP VIJESTI

Više vijesti