“MMS Festival” vol. 2 narednog mjeseca u Visokom

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Kao i prošle godine, u isto vrijeme, dragi naši prijatelji i posjetioci, čast nam je najaviti „Many men show“ festival vol. 2. Većini dobro poznata skraćenica „MMS“ i simbol spajalice uskoro će ponovo zablistati u našem gradu i donijeti odličnu atmosferu. Radi se o festivalu multidisciplinarnog karaktera, s akcentom na umjetnost i kreaciju. Projekat ima više značajnih ciljeva, a glavni su promovisanje kulturnih dešavanja, razvoj kreativnosti i nasatanak novih ideja, kao i povezivanje kreativnih pojedinaca i grupa, te korištenje potencijala određenih prostora i materijala. Naravno, jedan od ciljeva jeste podsticanje mladih ljudi na volonterizam i aktivno učešće u stvaranju društvenih i kulturnih dešavanja.

Ovaj festival je prvi put održan prošlog ljeta s temom „ReCreate“, gdje su uspješno realizirane različite aktivnosti, te je festival rezultirao transformacijom zapuštenog prostora „KTK“ hale u objekat u kojem su se odvijali različiti koncerti, turniri, izložbe, radionice, filmovi, a danas se isti koristi kao dvorana za sportske aktivnosti.

I ove godine MMS festival nudi bogat program kulturnih i sportskih aktivnosti, kao što su izložbe, radionice, projekcije filmova, sportska dešavanja, dizajn, koncerti, predstave i sl., a tema ovogodišnjeg trodnevnog festivala je „Naš prostor“, gdje je osnovni cilj revitalizacija prostora iza Gradskog kina i Zavičajnog muzeja u Visokom, koji trenutno služi kao parking i predstavlja neugledan prostor za odlaganje otpada.

Termin održavanja ovogodišnjeg MMS-a je 15 – 17. august.

Ovaj događaj je rezultat zajedničkog rada nekoliko najaktivnijih udruženja na području naše Općine i okuplja mlade, zainteresovane ljude, te podstiče saradnju i razmjenu ideja. Nadamo se da ćemo ovim projektom privući veliki broj volontera i mladih aktivista, te ostvariti odličnu saradnju i rezultate rada kao i prethodne godine.

U narednim sedmicama PR Team našeg festivala potruditi će se da vam svesrdno predstavi sam program festivala i sve učesnike, pa tako naoštrite vaša čula, pratite naše medijske pokrovitelje i naravno našu zvaničnu facebook stranicu.

Još jednom, ne zaboravite, samo mjesec dana je ostalo do početka festivala i sjajne atmosfere na ulicama našeg grada. Spremite se!

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.