Muharem Osmanagić prvi student solo harmonike iz Visokog

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Mladi i talentovani visočki harmonikaš Muharem Osmanagić, uspješno je položio prijemni ispit odsjeka za solo harmoniku na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Od akademske 2015./2016. godine Muharem Osmanagić će studirati solo harmoniku u klasi renomirane prof. dr. Belme Šarančić Nahodović na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.

Muharem Osmanagić je rođen u Visokom, a prve kontakte s harmonikom imao je već sa šest godina u porodici gdje se gaji i poštuje bosansko-hercegovačka tradicionalna pjesma – sevdalinka.

Školu za osnovno muzičko obrazovanje „Avdo Smajlović“ u Visokom završio je u klasi nastavnika Armina Hadžića, smjer harmonika, kao učenik generacije. Srednju muzičku školu Sarajevo završio je na odsjeku za solo-harmoniku u klasi prof. mr. Alena Hodžića. Upisom na odsjek solo harmonike na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, Muharem Osmanagić je postao prvi student solo harmonike iz Visokog.

Od početka školovanja do danas učestvovao je na mnogim koncertima u zemlji i inostranstvu kao solista i kao član orkestara, te kamernih ansambala, od kojih se ističu i dva nastupa na koncertima Instituta sevdaha pod vodstvom legendarnog Omera Pobrića. Učestvovao je na festivalima kao što su XXXI Internacionalni festival „Sarajevska zima 2015“ i muzički festival “Dani Avde Smailovića 2015” u Visokom, te je osvojio niz prvih, drugih i trećih nagrada na Federalnim takmičenjima učenika i studenata muzike (2007.,2010.,2011. i 2013.g.) i na Internacionalnom festivalu “Akordeon art” Istočno Sarajevo (2012.,2013.,2014.g.).

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.