Munib Alibegović: Ostavku na mjesto načelnika neću dati!

Povjereništvo Općinskog odbora Stranke demokratske akcije SDA Visoko, na osnovu provedenog postupka “utvrđivanja odgovornosti” donijelo odluku o isključenju načelnika Općine Visoko Muniba Alibegovića iz stranke.

Predsjednik Povjereništva OO SDA Visoko Hasan Prelić, u saopćenju za javnost, naveo je, da Munib Alibegović više nema status člana OO SDA Visoko.

“Želimo skrenuti pažnju i informirati javnost da Alibegović više ne djeluje u ime SDA Visoko i svaki njegov naredni angažman smatrat će se predstavljanjem vlastitog interesa”, navodi se u saopćenju.
Načelnik Visokog Munib Alibegović kaže da on još uvijek nije zvanično obaviješten o izbacivanju iz stranke, ali da u svakom slučaju nema za čim da žali jer mu je savjest čista.

“Svi problemi su počeli uvođenjem povjerništava u SDA, pored posteojećih organa stranke. Povjereništvo u Visokom, iako formirano prije pet mjeseci, još nije ispunilo svoju osnovnu funkciju, a to je organizovanje unutarstranačkih izbora. Umjesto toga smijenili su pola članova Izvršnog odbora SDA Visoko, između ostalih i mene, iako sam po stažu u stranci najstariji član tog tijela”, kaže Alibegović.

Odavno je već jasno da povjereništva u SDA služe za obračun stranačke vrhuške personificirane u Sulejmanu Tihiću sa neistomišljenicima, i to je na svojoj koži osjetio i Alibegović.

“Mene je zasmetalo izbacivanje iz Izvršnog odbora stranke, a ovo sada mi i nije bitno, meni je obraz čist. Ostavku na mjesto načelnika neću dati, Povjereništvo OO Visoko me ne zanima, jer ja nisam bio njihov kandidat za načelnika”, pojasnio je aktuelni načelnik Visokog.

(VisokoIN)