Munira Subašić dobitnica nagrade “Žena mira” u Parizu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Predsjednica Udruženja “Majke enklava Srebrenica i Žepa” Munira Subašić dobitnica je nagrade “Žena mira” za 2015. Nagrada joj je svečano dodijeljena u Parizu 19. novembra na inicijativu Udruženja majki za mir.

“Nagrada mi puno znači, jer sam je dobila od žena koje su neutralne i koje nikada nisu bile zahvaćene ratovima. One znaju šta smo mi uradile i to nije nagrada samo za Muniru, nego za sve majke koje su sa mnom u Udruženju.”

Skup u Parizu je trebao biti veći, ali je zbog nedavnih terorističkih napada u ovom gradu bilo mnogo manje učesnika nego što je očekivano, rekla je Munira Subašić.

Nagrada je dodijeljena na osnovu aktivnosti “Udruženja enkave Srebrenica i Žepa”, koje uključuju konferencije, okrugle stolove, javne tribine, saradnje sa drugim nevladinim organizacijama širom svijeta, a posebno na prostoru bivše Jugoslavije, kao što su Majke iz Vukovara, Žene u crnom i druguh te zbog zalaganja za istinu i pravdu.

“Kada dođe do povjerenja, doći će i povjerenja”, dodala je Subašić.

Upravo to su i bile njene zadnje riječi govora na dodjeli nagrada u Parizu, kao i da se moramo boriti zbog mladih i njihove budućnosti.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.