MUP KS: Ponašanja koja imaju obilježja prekršaja nećemo tolerisati

Uoči sutrašnje kvalifikacione nogometne utakmice za svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Belgije, koja će se odigrati na stadionu SRC “Grbavica”, sa početkom u 18.00 sati, policijski službenici Uprave MUP-a Kantona Sarajevo su održali niz sastanaka sa predstavnicima FS/NS BiH, te predstavnicima zaštitarske agencije, s ciljem adekvatnog planiranja mjera za osiguranje ovog sportskog događaja.

Također, precizirane su obaveze nadležnih za osiguranje utakmice u svim njenim segmentima. Tako da su predstavnici FS/NS BiH upoznati sa mjerama koje Uprava policije poduzima u cilju što kvalitetnijeg osiguranja ovog značajnog sportskog događaja, ali i mjerama koje je neophodno da poduzmu zaštitarska agencija i organizator (FS/NS BiH), a u okviru svojih nadležnosti, kako bi utakmica protekla u najboljem redu i bez incidenata.

“Istovremeno, naglašavamo da nikakva ponašanja koja imaju obilježja prekršaja ili krivičnog djela neće biti tolerisana”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Pozvali su građane, a posebno navijače reprezentacija, da svojim ponašanjem daju doprinos, kako bi ova značajna sportska manifestacija protekla u fer i sportskoj atmosferi.