MUP ZDK-a dodijelio PS Visoko nova vozila vrijedna više od 250.000 KM

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Policijski službenici u Visokom bogatiji su za novih pet vozila, koja im je danas, svečanim raportom i primopredajom, dodijelilo Ministarstvo za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona.

U prisustvu prvog čovjeka Vlade ZDK-a Mirze Ganića i ministra za unutrašnje poslove ovog kantona Darija Pekića izvršena je primopredaja četiri nova džipa i kombija, tzv. marice, ispred Policijske stanice Visoko.

Riječ je o vozilima koja su vrijedna više od 250.000 KM, te koja će zasigurno umnogome koristiti policijskim službenicima u obavljanju redovnih policijskih zadataka, a s ciljem postizanja još boljih rezultata u osiguranju sigurnosti na području ZDK-a.

Inače, ovo je prvi put nakon dugog niza godina da je policija u našem gradu dobila vrijednu donaciju u vidu vozila, te je istaknuta nada kako će ovom, ali i drugim aktivnostima, biti ojačan rad policije na području Visokog.

“Kupovina ovih vozila predstavlja dio kontinuiranih aktivnosti MUP-a ZDK-a, koje se, uz maksimalnu podršku Vlade ZDK-a, poduzimaju na što boljem materijalno-tehničkom opremanju policijskih službi i službenika, što je značajan pomak u tim nastojanjima, te pokazatelj i potvrda velikog truda, napora i ulaganja na usavršavanju rada policijskih službenika, stvaranju što boljih uslova za rad i profesionalno postupanje i djelovanje istih na očuvanju lične i imovinske sigurnosti građana i stvaranju visokog stepena bezbjednosti na području našeg kantona”, istaknuto je iz MUP-a ZDK-a ranije tokom godine povodom nabavke novih vozila.

Važno je dodati da je ovo dio kontinuiranih aktivnosti Vlade ZDK-a i ministarstva za unutrašnje poslove, te da su ranije tokom ovog mjeseca vozila dodijeljena i Policijskim stanicama Usora i Žepče, ali i da će ova aktivnost biti nastavljena i u narednom periodu.TOP VIJESTI

Više vijesti