MUP ZDK : Akcija u saobraćaju sa posebnim akcentom na posjedovanje i korištenje zimske opreme u vozilima

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Imajući u vidu činjenicu da je u zimskim uslovima otežano odvijanje saobraćaja, kada su povećani rizici nastupanja saobraćajnih nezgoda, posebno sa teškim posljedicama, sa ciljem stvaranja visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na svim putevima na području Kantona, u vremenskom periodu od 04.12. do 11.12.2015. godine, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poduzimaće pojačane aktivnosti na kontroli svih učesnika u saobraćaju, posebno na kontroli posjedovanja i korištenja odgovarajuće zimske opreme u vozilima.

Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da su počinili prekršaje koji se ogledaju u neposjedovanju i nekorištenju zimske opreme, te će se sankcionisati i drugi učesnici u saobraćaju u slučajevima kršenja propisa iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Pravilnika o saobraćaju u zimskim uvjetima.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upozorava sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da upravljaju svojim vozilima krajnje oprezno, da prilagode vožnju i brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama kao i stanju vozila i tereta, te na taj način doprinesu stvaranju i obezbjeđenju lične sigurnosti i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.