MUP ZDK spreman za utakmicu BiH – Latvija

Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona povodom utakmice BiH – Latvija koja se igra sutra u 20 sati na stadionu “Bilino polje” u Zenici, poduzima intenzivne aktivnosti kako bi cijeli događaj protekao sigurno po građane i aktere utakmice.

Pored ostalih predviđenih aktivnosti, u okviru saobraćajnog obezbjeđenja, a usljed povećane frekvencije saobraćaja u gradu, bit će poduzimane aktivnosti u skladu s usvojenim izmjenama režima saobraćaja na dan održavanja utakmice. Tako će u utorak na snazi biti izmijenjeni režima saobraćaja u slijedećim ulicama: Ulicom Velikog sudije Građeše obustavlja se saobraćaj smjerom kretanja od ulice Zmaja od Bosne u pravcu ulice Dr. Abdulaziza- Aska Borića, a omogućava se saobraćaj iz pravca ulice Dr. Abdulaziza- Aska Borića u pravcu parking-prostora u neposrednoj blizini benzinske pumpe „Biss Tours“; Ulicom Bulevar Kulina Bana obustavlja se saobraćaj od raskrsnice ulica Školska ulica – Aleja Šehida do raskrsnice ulica Bulevar Kulina Bana – Bulevar Kralja Tvrtka I; Ulicom Dr. Abdulaziza- Aska Borića, obustavlja se saobraćaj od raskrsnice sa ulicom Adolfa Goldbergera do raskrsnice ulica Dr. Abdulaziza- Aska Borića i Masarykova.

Izmijenjeni režim saobraćaja bit će na snazi od 16.30 do 23 sata, a 15 minuta prije završetka utakmice policijski službenici će u ulicama na koje se odnosi izmjena režima postupati obrnutim rasporedom regulacije saobraćaja, odnosno omogućit će siguran izlazak iz grada bez većih zastoja.

Kako se radi o značajnoj međunarodnoj utakmici visokog rizika, policijski komesar Uprave policije MUP-a ZDK formirao je Štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju utakmice, te je na nivou Policijske uprave I – Zenica donesen Plan mjera i radnji na obezbjeđenju utakmice. Iz MUP-a ZDK navode, kako će na osnovu tog Plana preduzet sve potrebne mjere da bi se utakmica održala u bezbjednim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti svih građana. Pored fizičkog obezbjeđenja, poduzimat će se i mjere saobraćajnog, operativnog i KDZ obezbjeđenja utakmice.

U okviru planiranih aktivnosti policijski službenici Odsjeka za kriminalističku tehniku i KDZ će poduzeti mjere na vršenju kontradiverzionog pregleda stadiona Bilino polje kao i okolnog prostora i objekata.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

VISOKOIN.COM

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

VISOKOIN.COM

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

VISOKOIN.COM

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

VISOKOIN.COM

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

VISOKOIN.COM

Vlašić i dalje top zimska destinacija u središnjoj Bosni

VISOKOIN.COM

Unesite komentar