MUP ZDK: Timovi Specijalne policijske jedinice u rijeci Bosni pronašli tijelo utopljenika

Kako je javnost već informisana, tokom protekla dva dana, od strane timova Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, vršena je pretraga terena i korita rijeka Bosne i Lašve na području Grada Zenica, sa ciljem pronalaska tijela djevojke čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Centar u Zenici,dana 09.05.2018. godine.

Danas, u 12,15 sati, od strane ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji je i jutros nastavio detaljnu pretragu obalnog područja i korita rijeke Bosne, na lokalitetu Janjića, u rijeci Bosni, uočeno je beživotno tijelo ženske osobe.

Na mjestu izvlačenja tijela iz vode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu je tijelo prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija istog, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica.

Takođe su poduzimane aktivnosti na utvrđivanju identiteta osobe, kojim je potvrđeno da se radi o osobi inicijala K.A., rođenoj 1987. godine, iz Mostara, čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Centar u Zenici.

Unesite komentar