MUPZDK: Počele pripreme za utakmicu BiH – Latvija

Povodom odigravanja nogometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Latvije, koja je na programu 11. septembra u 20 sati na stadionu Bilino polje u Zenici, policijski komesar MUPZDK-a Fahrudin Bećirović formirao je Štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na osiguranju ove nogometne utakmice.

Prema informaciji iz MUPZDK-a, na nivou Policijske uprave I – Zenica donesen je Plan mjera i radnji na osiguranju ove međunarodne utakmice, na osnovu kojeg će ova uprava preduzeti sve potrebne mjere da bi se utakmica održala u sigurnim uvjetima i da bi bilo spriječeno bilo kakvo remećenje javnog reda i mira, te ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana.

“Na sastanku Štaba definirani su svi konkretni zadaci i obaveze nosilaca zadataka iz naznačenog plana, kao i način i dinamika realiziranja svih aktivnosti u skladu s odredbama Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko-dobojskog kantona, Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona i Zakona o sigurnosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu”, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko- dobojskog kantona.

(VisokoIN)