-14.5 C
Visoko
25. Januara 2022.

Muriz Memić: Doći ćemo mi do ubica, imamo i snage i pameti

U Sarajevu se danas održavaju 20. masovni protesti za ubijene Dženana Memića i Davida Dragičevića, kao posljednji koji se obratio velikom broju prisutnih je Muriz Memić, otac ubijenog Dženana.

Muriz je postavio rok suspenziju Sabine Sarajlija, Dalibora Vreće i Dalide Burzić.

“Doći ćemo mi do ubica, imamo i snage i pameti, ali moraju da odu iz pravosudnih isntitucija Dalida Burzić i svi tužioci koji su radili na slučaju Memić. Sabina Sarajlija je imala hiljadu prilika da se vrati na pravi put. Gledali ste njeno obraćanje. Oni se igraju sa pravosuđem. Rekao sam da ima časnih policajaca, časnih tužilaca. Oni moraju da osjete snagu ovog naroda, oni moraju znati da smo se probudili, poručio je Muriz.

Tokom obraćanja postavio je pitanje da li iko od prisutnih vjeruje Sabini Sarajlija, kao i VSTV-u.

– Ima li iko ovdje da vjeruje Sabini Sarajlija. Ima li iko ovdje da vjeruje VSTV-u. VSTV i postavlja i razrješava i tužioce i sudije. Ovih dana očekujemo otvaranje istrage za ubistvo, ali očekujemo da reaguje VSTV i da ostrani nečasne iz pravosudnih institucija. Ovim našim banditima u pravosuđu treba čvrsta ruka”, kazao je Memić.

On je pročitao nekoliko zahtjeva i postavio rokove:

– Otvaranje istrage za ubistvo Dženana i Davida u Tužilaštvu BiH

– Prijem na sastanak kod predsjednika Ustavnog suda BiH i predsjednika VSTV-a u roku od sedam dana

– Prijem kod glavnog federanog tužioca u roku od sedma dana

– Suspenzija i procesuiranje Sabine Saralija i Dalibora Vreće sa pozicije glavne tužiteljice i glavnog tužiteljica u Sarajevu i Banja Luci u roku od mjesec dana

– Suspenzija i procesuiranje Dalide Burzić s pozicije sutknje Suda BiH u roku od mjesec dana

“Ja vjerujem da će ovo shvatiti ozbiljno”, kazao je Memić koji je okupljene pozvao da mirnom šetnjom koju će on voditi do zgrade Parlamenta BiH.

Unesite komentar