Muškarac ukrao automobil pa napao policajaca

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Zbog postojanja sumnje da je počinio krivična djela teška krađa i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti pripadnici MUP-a KS jučer su lišili slobode osobu inicijala I.M.(1988.) iz Sarajeva.

“Neposredno nakon izvršenja krivičnog djela teške krađe u putničko motorno vozilo marke Clio, vlasništvo firme ‘Sprind’ , koje je bilo parkirano u ulici Bulevar Meše Selimovića, na području općine Novo Sarajevo, policijski službenici su u ulici Ferde Hauptmana zaustavili I.M. U pokušaju da pobjegne, I.M. je fizički nasrnuo na policijskog službenika i nanio mu lakše tjelesne povrede, nakon čega je lišen slobode”, saopćeno je iz MUP-a KS.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS. I.M. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a KS, a službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanih krivičnih djela.

Više vijesti