Mustafa Šahinović izmasakrirao punicu sa 20 udaraca čekićem po glavi!

Starica Zuhra Osmanlija (81) ubijena je u stanu u kojem je živjela u ulici Vareška, općina Stari Grad Sarajevo. Njeno beživotno tijelo pronađeno je u petak, a ubijena je s više udaraca tupim predmetom po glavi. To nam je jučer potvrdio patolog dr. Nermin Sarajlić, koji je obavio obdukciju tijela nastradale žene.

Prema informacijama iz MUP-a KS, policija je zbog ovog krivičnog djela u petak oko 21 sat uhapsila Zuhrinog zeta Mustafu Šahinovića, koji je u petak oko osam sati ujutro prijavio pronalazak tijela nastradale.

Vrata razvaljena

Komšije u Vareškoj ulici vidjele su kako policija u petak odvodi zeta na poligrafsko ispitivanje, a oduzet mu je ručni alat radi vještačenja.

Nezvanično saznajemo da je Zuhra izmasakrirana s 20 udaraca čekićem. Nastradala je pronađena zgrčena u hodniku kuće, a ulazna vrata su bila razvaljena.

Starica je živjela sama u prizemlju kuće, dok je na spratu živio njen zet. Kako saznajemo od komšija, Zuhri je prije nekoliko godina jedina kćerka izvršila samoubistvo, a potom joj je umro i muž.

– Kćerkin suprug Mustafa je nakon te tragedije prodao kuću koju je imao u Visokom te došao da živi ovdje. Mislim da se i ova kuća vodi na njega. U Visokom su ostale da žive njegova kćerka i sin – kazala je jedna od komšinica koja je zamolila da joj ne objavljujemo ime.

Prema njenim riječima, poznavala je Zuhru, za koju je rekla da je bila fina žena, ali da je često plakala zbog gubitka kćerke i muža. Što se tiče zeta, komšinica nam je rekla da je on Zuhri često pravio probleme te da joj se ona i žalila.

Prodala zemlju

– Krao joj je struju, čak i mlijeko ispred vrata. On je tu oko godinu i po, a skoro niko mu ne zna prezime. Zovu ga Mustafa ili Mujo. Ne mogu da vjerujem da je on to učinio. Čula sam da su pronašli otvorena vrata od balkona i neko razbijeno staklo. Prije nekoliko mjeseci je prodala neku zemlju i vikendicu. Možda je to motiv. U šoku sam, ne mogu još da vjerujem da se ovo dogodilo – kazala je komšinica.

Ispred kuće gdje je ubijena starica policija jučer nije dozvoljavala pristup novinarima pod izgovorom da je uviđaj još u toku.

Sinoć predat tužiocu

Mustafu Šahinovića sinoć su oko 18.30 sati, nakon kriminalističke obrade, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo predali dežurnom tužiocu. Portparol MUP-a KS Irfan Nefić kazao nam je da su jučer izvršeni i pretresi na dvije lokacije.

– Svi tragovi su izuzeti radi vještačenja. Određeni tragovi upućuju na to da je ova osoba počinila krivično djelo ubistva. Sve je urađeno u saradnji s kantonalnim tužiocem kojem je osumnjičeni predat na daljnje postupanje – kazao je sinoć Nefić.

(VisokoIN/Avaz)

Vezani članci

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

VISOKOIN.COM

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

VISOKOIN.COM

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

VISOKOIN.COM

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

VISOKOIN.COM

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

VISOKOIN.COM

Vlašić i dalje top zimska destinacija u središnjoj Bosni

VISOKOIN.COM

Unesite komentar