Mustafa Šahinović priznao ubistvo punice!

Kantonalni sud odredio je jednomjesečni pritvor 68-godišnjem Mustafi Šahinoviću, koji je u policiji i Tužilaštvu priznao da je u petak ujutro, udarcima čekićem po glavi i tijelu, usmrtio 81-godišnju punicu Zuhru Obraliju.

Zločin se, podsjetimo, desio u porodičnoj kući u Vareškoj ulici u Sarajevu.

Pozvao policiju

Starica je živjela sama u prizemlju kuće, dok je na spratu živio njen zet, koji je tu doselio prije godinu i po. Zuhrina jedina kćerka, koja je živjela sa Šahinovićem, prije nekoliko godina je izvršila samoubistvo, nakon čega je on prodao kuću, koju je imao u Visokom, te došao da živi u Vareškoj ulici. Pored toga, navodno se kuća u Vareškoj ulici u katastru vodi na njega. Nakon kćerke, starica je ostala i bez supruga, koji je preminuo, te je patila nakon gubitka dvoje bližnjih.

Zuhra Obralija nije se slagala sa zetom Mustafom Šahinovićem, pogotovo nakon smrti kćerke, što nije promaklo njihovim komšijama, kojima se povremeno i žalila. No, zašto je Šahinović usmrtio Obraliju za sada nije poznato javnosti. Zuhra Obralija je prije nekoliko mjeseci prodala vikendicu i komad zemlje te je vjerovatno imala novaca. Ali, da li je to bio motiv ili je u jednom trenutku netrpeljivost između Šahinovića i starice eskalirala do te mjere da je 68-godišnjak brutalno usmrtio punicu, ostaje da se razjasni.

Uglavnom, Šahinović je priznao da je razvalio ulazna vrata stana punice, potom je napao i usmrtio sa 20-ak udaraca čekićem, koji je donio sa sobom. Nakon toga je pozvao policiju i prijavio da je na podu njene kuće našao zgrčeno tijelo starice. Uviđajem je ustanovljeno da je u kući starice bilo tragova borbe, te da su otvorena vrata balkona i razbijen prozor.

Pao na poligrafu

To što je prijavio pronalazak tijela, policiju nije smelo, te su poligrafski testirali Šahinovića.

Osim poligrafskog testa, kao mogućeg počinioca zločina odali su i tragovi pronađeni na mjestu zločina. Nakon što je pritjeran u ćošak dokazima, Šahinović se slomio i priznao zločin.

(VisokoIN/Oslobođenje)

Vezani članci

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

Brčko: U požaru u stambenom objektu stradalo šest osoba

VISOKOIN.COM

Više od četiri sata trajao uviđaj zbog smrti 64-godišnjaka

VISOKOIN.COM

Ubio ženu pa izvršio samoubistvo, poznati identiteti nastradalih: Iza njih je ostalo osmero djece, a motiv je…

VISOKOIN.COM

Pronađen kombi za kojim je policija tragala nakon dvostrukog ubistva u Zenici

VISOKOIN.COM

Tijela dvije sestre pronađena u stanu

VISOKOIN.COM

Unesite komentar