Muzur komentirao ponašanje Novalića: Ovaj narod je preživio agresiju, genocid, preživjet će i Fadila

Prije desetak dana Bosnu i Heercegovinu pogodilo je veliko nevrijeme koje je prouzrokovalo brojne probleme širom države. Najviše su stradala naselja u sarajevskim Općinam Ilidža i Novi Grad. Međutim, optuženi premijer Federacije BiH Fadil Novalić, je tada obišao Općinu Konjic koja je također pogođena nevremenom i u kojoj je bilo dosta problema.

Bolno je vidjeti naše građane koji su prinuđeni da napuštaju svoje domove. Ovo je težak dan za sve nas, bez obzira da li smo pogođeni ovom nepogodom ili ne. U ovakvim situacijama ključno je pokazati zajedništvo i empatiju, ljudi u Konjicu su to i učinili. Potvrdili su su tu jedni za druge, da su dobri prijatelji i komšije za primjer.

Mnoga mjesta su nažalost poplavljena, mnoga klizišta aktivirana i velikom broju prijeti takav scenario. Čeka nas još jedna noć bez sna. Stavimo političke prefikse po strani, a u prvi red stavimo ljudskost i humanost. Zajedno ćemo se lakše suočiti sa problemom i prevazići ga. Kao premijer, svima sam na raspolaganju, kao i Federalna Uprava Civilne Zaštite.
Čestitam načelniku Osmanu Ćatiću što je dokazao da je pravi čovjek za funkciju koju obnaša, jer je u teškom vremenu pokazao hrabrost i preuzeo kormilo.

Hvala svim građanima Konjica koji su pokazali strpljenje i spremnost za pomoć svima. Hvala vam na nesebičnosti, vi ste heroji – napisao je tada Novalić i objavio nekoliko fotografija na Facebooku.
Danas je taj status uočio i Nermin Muzur (NiP), načelnik Općine Ilidža.

Njegov komentar prenosimo u cjelosti:

– Kolika količina licemjerja u samo jednom statusu.

Hvala premijeru što ste “obišli” (ali u širokom luku) Općinu Ilidža i Novi Grad, kroz koje ste prošli da bi došli do Konjica.

Vi ste baš pokazali empatiju i zajedništvo, žalosno je da i u ovakvim situacijama kada spašavamo ljudske živote i borimo se da šteta bude što manja vi nas opet dijelite. Kada smo evakuisali ljude, nismo ih pitali ni kako se zovu, niti koja su stranka. Lično sam sa svojim kolegama prvu noć intervenisao i radio u dijelu koji administrativno pripada Istočnoj Ilidži. Bar u ovakvim situacijama bi trebali biti ljudi.

Možda ni u Konjic niste išli radi načelnika koji je SDA, možda je glavno pitanje bilo “je l živa i je l ugrožena namjenska industrija”.

Obiđite branu u Bogatićima koja je tempirana bomba, a nadležnost je EP, odnosno Vlade FBiH.

Bilo kako bilo, ovaj narod je preživio agresiju, genocid, preživjet će i Fadila aBd – zaključio je Muzur.

Unesite komentar