Na Aerodromu Sarajevo uhapšena ženska osoba s falsificiranim pasošem

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo uhapsili su tokom vikenda A.A.N.M.A. (1996.) državljanku Komora (ostrvska država Afrike), nakon što je prilikom pasoške kontrole dala na uvid i pokušala ući u Bosnu i Hercegovinu s falsificiranom putnom ispravom Komora.

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla je letom iz Dubaija. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „falsificiranje isprave“, uz izvještaj o krivičnom djelu predata je tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo na daljnje postupanje. Falsificirani dokument je privremeno oduzet, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Službenici JGP Kamensko jučer su lišili slobode Ž.M. (1990.), državljanina BiH i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Livnu zbog krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“. Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Kamensko i predat službenicima Sudske policije Kantona 10.

Dan ranije na izlasku iz BiH na MGP Orašje lišen je slobode A.P. (1991.) jer ga potražuje Općinski sud u Kalesiji zbog krivičnog djela „teška krađa“. Službenici JGP Orašje bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Odžak.

Na izlasku iz BiH na MGP Uvac tog dana službenici JGP Višegrad lišili su slobode I.P. (1967.). Ustanovljeno je da ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog neizvršavanja sudske odluke. Državljanin BiH predat je službenicima Sudske policije Goražde.

Više vijesti