Na finale u Sarajevo stiže 1.795 mališana iz 19 bh. gradova

BH Telecom Sportske igre mladih su nakon dva mjeseca održavanja takmičenja u 19 bh. gradova stigle do finalnog dijela. U Zvorniku i Prijedoru su održana i posljednja kvalifikacijska takmičenja, a preko 800 mališana je uzelo učešće u ova dva grada.

Pobjednici nisu krili zadovoljstvo jer će moći učestvovati na velikom finalu, a svi prisutni u dvoranama u Prijedoru i Zvorniku su proveli odlično vrijeme uz sjajnu ekipu i program Sportskih igara mladih.

Najbolji košarkaši iz Zvornika su ekipa „Leteći Medvedići“, dok su najbolji nogometaši u mlađoj kategoriji ekipa „Fair-play“, te u starijoj kategoriji dječaci ekipe „Drina“ iz Zvornika. Kapiten nogometne ekipe „Drina“, Čedomir Milošević je nakon finalne utakmice rekao: „Mislim da je super što smo se takmičili ovdje u Zvorniku, a vjerujem da će nam biti super i na finalima u Sarajevu.“

Prijedorčani su pokazali da su odlični košarkaši, a u uzbudljivoj završnici između ekipa „Leteći smigl“ i ekipe „Hunters“, put za Sarajevo su zasluženo obezbijedili dječaci ekipe „Hunters“. Pobjednice u odbojci su djevojčice ekipe „Block Out“, a Nina Ivanić, jedna od igračica ovog sjajnog tima iz Prijedora je nakon pobjede izjavila: “Danas smo bile najbolje i jedva čekamo takmičenje sa drugim djevojkama u finalu.“

Nakon skoro dva mjeseca takmičenja i 19 bh. gradova, 23.146 učesnika Igara su bogatiji za jedno novo, nezaboravno iskustvo. Najbolji među njima su spremni i za veliko finalno takmičenje, koje će se održati u Sarajevu od 22. do 26. avgusta.

(VisokoIN)