Na granici BiH i Hrvatske: U kamionu s lubenicama pronađeno skoro pola tone marihuane

Na graničnom prijelazu Vinjani Donji pokraj Imotskog policija i carina zaplijenile su rekordnih 422 kilograma marihuane, skrivenih u kamionu s lubenicama koji je putovao iz Crne Gore prema Austriji. Droga je navodno bila namijenjena talijanskom tržištu.

Uhapšen je 54-godišnji vozač, državljanin Crne Gore. Njegovo ponašanje bilo je sumnjivo, pa je u detaljnom pregledu kamiona pronađen ilegalni teret čija se vrijednost procjenjuje na oko milion eura.

Paketi marihuane bili su poslagani ispod paleta s lubenicama.

Splitska policija sazvala je vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je potvrđeno da se radi o 422,3 kilograma marihuane u 397 paketa, te da se zapljena dogodila tačno u ponoć u noći s ponedjeljka na utorak.

Kao početna tačka pošiljke utvrđena je Albanija, a kao krajnja tržište zapadne Europe.

Uhapšeni vozač kamiona predat je pritvorskom nadzorniku, a budući da je evidentno da on nije organizator, kriminalističko istraživanje se nastavlja. O njemu će biti obaviještene policije susjednih zemalja.

Potvrđeno je i da zaplijenjena droga na hrvatskom tržištu vrijedi do milon eura “prema veleprodajnim cijenama”, na ulici višestruko više, a njena cijena na evropskom tržištu dodatno se povećava za oko dva puta.