Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BiH se čeka oko pola sata

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na dionicama uz riječne tokove i u kotlinama vidljivost je u jutarnjim satima mjestimično smanjena zbog magle, a posebno se izdvajaju putevi u istočnim krajevima BiH.

Zbog većeg odrona i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina. Putnička vozila mogu saobraćati regionalnim putem Dobro Polje-Jelašca-Miljevina (put je dijelom makadamski), dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Na dionici magistralnog puta M-16 Karanovac-Crna Rijeka (na lokalitetu kanjona Tijesno) zbog održavanja Evropskog prvenstva za juniore u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banja Luka-Vrbas 2014”, saobraćaj će biti obustavljen danas od 09 do 16 sati.

Do sutra ujutro (21.07.) do 06 sati zbog radova na asfaltiranju obustavljen je saobraćaj za vozila preko 7,5 t na regionalnom putu R-445 Semizovac-Podlugovi kod raskrsnice Bioča. Iz istog razloga saobraćaj je obustavljen za sva vozila na regionalnom putu R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Na dionicama magistralnih puteva M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići) i M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 t. Na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica saobraćaju putnička vozila i teretna vozila do 12 tona ukupne mase. Saobraćaj je i dalje obustavljen na regionalnom putu R-458 Lopare-Gornja Tuzla.

Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko pola sata, dok na ostalim graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja. GP Brčko-Gunja otvoren je za putnička vozila.

RADOVI:

Autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci) izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
Simin Han-Kalesija-zbog većeg odrona u mjestu Babajići teretna vozila ne mogu saobraćati, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-5
Kiseljak-Busovača, u toku su sanacioni radovi na mostu, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na novoizgrađenu jednosmjernu obilaznicu i odvija se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-6
Ljubuški-Grude, u toku je sanacija mosta, zbog čega putnička vozila saobraćaju jednom trakom, dok se vozila preko 3,5 t preusmjeravaju na alternativni pravac (R-422 Ljubuški-Humac-Orahovlje-Grude).

M-6.1
Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
U Tomislavgradu, radovi na priključnoj cesti na lokalitetu Vučilov Brig, naizmjenično propuštanje vozila.

M-15
Livno- Glamoč u naselju Koričine u toku su deminerski radovi, od 8 do 14 sati dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18
Sarajevo-Olovo-zbog radova na saniranju škarpe u vremenu od 08 do 17 sati, saobraćaj se odvija naizmjenično-jednom trakom.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI

R-408 Dubovsko-Kulen Vakuf, nastavljeni su sanacioni radovi, usporeno saobraćanje (jednom trakom).

R-456 Šibošnica-Previle (Donji Humci-Gornji Humci), zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraća se jednom trakom.

KANTON SARAJEVO:

– Zbog izvođenja radova na opravci kvara uličnog cjevovoda danas od 09 do 15 sati otežano će se saobraćati u ulici Obala Kulina bana kod mosta Skenderija.

-Zbog izvođenja radova na izgradnji Južne longitudinale, mijenja se režim saobraćanja na dijelu ulice Terezije (dionica od zgrade Ceste FBiH do spoja sa ulicom Zagrebačka) i ulici Zagrebačka (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Vrbanja do raskrsnice sa ulicom Derviša Numića- na ovoj dionici saobraćaj se ograničava na dvije trake za odvijanje saobraćaja u oba smijera).

-Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, promet vozila iz pravca Ilidže prema Rajlovcu i aerodromu, kao i iz pravca Rajlovca i aerodroma prema Centru, preusmjeren je na novoizgrađenu rampu. Zauzeta je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).

-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Skenderija, Adema Buće, Novopazarska, Vrbovska, Ranovačka, Stojčevac (most preko rijeke Večerice) i Hasana Kikića, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.