Na Ilidži uhapšen cimer Amela Sejfovića, višestruki razbojnik i pljačkaš prodavnica

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Službenici Jedinice za podršku MUP-a KS uhapsili su Harisa Šadiju koji je, nakon što su ga zaustavili, pokušao pobjeći iz vozila od policije. Upravljao je BMW-om koji je imao različite registarske tablice. Kada su ga zaustavili u Rakovačkoj cesti, izašao je iz vozila i pokušao pobjeći.

Policijski službenici su ga spriječili u tome i priveli su ga. Provjerom je utvrđeno da je riječ o Harisu Šadiju (1988.) za kojim je raspisana operativna potraga.

Šadi se sumnjiči da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i oštećenje tuđe stvari.

“H. Š. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Policijski službenici V PU nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenom osobom”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Šadija je poznatiji javnosti kao cimer Amel Sejfovića u KPZ-u u Sarajevu. Pojavio se kao svjedok Tužilaštva TK u predmetu koji se protiv Sejfovića vodi zbog bjekstva.

Šadija je hapšen ranije jer se sumnjičio za niz razbojništava. On se zajedno s još jednom osobom 2017. godine teretio za nekoliko pljački prodavnica na području općina Novo Sarajevo i Ilidža. Sudilo mu se 2016. godine za ista krivična djela.TOP VIJESTI

Više vijesti