Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo nema bakterije MRSA

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Klinički centar Univerzitata u Sarajevu demantuje posljednje navode u pojedinim medijima o postojanju bakterije MRSA na Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

“Bakterije MRSA na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCUS-a nema, niti su naše patronažne sestre zabilježile nijedan slučaj zaraženih ovom bakterijom na terenu” – saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću KCUS-a.

Ističu da se njihovo osoblje redovno testira na bakteriju MRSA, te da poslijednjim testiranjima nije otkriven nijedan slučaj ove bakterije kod ljekara i osoblja.

“Ljekari i osoblje Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCUS-a svakodnevno predano rade na pomaganju pacijentima, higijenski uvjeti na ovoj klinici (kao i na svim ostalim klinikama) su veoma dobri, te se vodi računa o svim detaljima vezano za dobrobit naših pacijenata. Navodi u pojedinim medijima ozbiljno narušavaju ugled KCUS-a, omalovažavaju predani rad naših ljekara i osoblja, te unose nemir i nepovjerenje među pacijente” – navode iz KCUS-a.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.