Na konkurs Ministarstva odbrane prijavilo se 1.111 kandidata

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ministarstvo odbrane BiH je 5. juna raspisalo konkurs za prijem u Oružane snage BiH 300 mladih ljudi, od kojih je 200 mjesta rezervisano za Hrvate.

Kako je navedeno, konkurs je raspisan radi obnove kadra i smjene generacija. Prema uslovima konkursa koji je bio otvoren do 3. jula, dovoljno je da kandidati imaju srednju stručnu spremu trećeg ili četvrtog stepena, te da ne budu mlađi od 18, niti stariji od 27 godina u vrijeme prijema koji je planiran za 1. januar naredne godine.

Kako je  potvrđeno u Ministarstvu odbrane BiH , na javni konkurs za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine prijavilo se 1.111 kandidata.

“Od navedenog broja kandidata, nakon pregleda prijava od strane nadležnih lica, konstatovano je da će se na provjeru znanja i fizičku provjeru uputiti 964 kandidata, 14 prijava biti će odbijeno, te da će 133 prijave biti odbačene”, naveli su  iz Ministarstva odbrane BiH.

Izbor kadrova bit će izvršen na osnovu potencijala i uspjeha koji kandidati postignu na testiranjima.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.