Na otvorenju ski sezone na Jahorini pjeva Dženan Lončarević

Olimpijski centar Jahorina predstavio je danas zabavni program planiran za svečano otvaranje nove skijaške sezone. U četvrtak, 14. decembra, prvog dana otvaranja, posjetioce olimpijske planine obradovaće nastup Dženana Lončarevića. Ulaz na koncert je besplatan, a održaće se ispred hotela Bistrica, prenosi Anadolija.

Prijepodnevni sati drugog dana otvaranja rezervisani su za EYOF challenge trke, dok će u večernjim satima biti organizovane zabave na nekoliko lokacija u olimpijskom centru.

U subotu, trećeg dana otvaranja predstojeće ski sezone sve goste očekuje Total TV party uz DJ Nixona na platou Poljice, a specijalno iznenađenje biće i nastup Miroslava Ilića, ispred hotela Bistrica.

– Sa nestrpljenjem iščekujemo sve posjetioce u novoj sezoni, s obzirom na to da je kompletna usluga skijališta podignuta na viši nivo. Imamo više od 20 kilometara novouređenih alpskih staza sa signalizacijom i djelimično osposobljen sistem za vještačko osnježavanje koji garantuje skijanje tokom 130 dana. Spremne su nove žičare i novi prilazi skijalištu, a sve to mora biti obilježeno velikim proslavama i koncertima, jer zaista imamo šta da slavimo, naglasio je Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina.

Ljevnaić je podsjetio da će, pored koncerata u predsezoni i tokom otvaranja, sve posjetioce Jahorine u novogodišnjoj noći zabavljati jedan od najboljih muzičara sa ovih prostora Željko Joksimović, koji će održati besplatan koncert ispred hotela Bistrica, dok na proljeće svi sa ushićenjem očekuju prvi EXIT festival, predviđen za mart 2018. godine.

Iz OC Jahorina ističu da sa zadovoljstvom idu u susret predstojećoj ski sezoni koja će posjetiocima ponuditi totalno drugačiji nivo uživanja kako u omiljenom zimskom sportu, tako i u brojnim zabavnim sadržajima. U planu su brojni muzički spektakli tokom cijele sezone, dok su pri kraju realizacije i brojni infrastrukturni radovi, poput uređenja i presijecanja novih skijaških staza i veznih puteva po FIS standardima, izgradnja akumulacionog jezera koje će se koristiti i u ljetnoj sezoni za šetnju i boravak u prirodi, izgradnja vjetroustava na vrhu planine, koji će se osim smanjivanja jačine vjetra na vrhu planine koristiti i kao orijentiri i putokazi za skijaše.