Najavljeno rušenje luksuzne vile Pabla Escobara

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Lokalne vlasti u Kolumbiji će srušiti vilu ozloglašenog krijumčara droge Pabla Escobara u Medelinu i na njenom mjestu izgraditi park koji će biti posvećen žrtvama sukoba između narko-kartela.

Načelnik općine Medelin Federico Gutierrez saopćio je kako je Policijskoj upravi dao nalog za rušenje vile Monaco Apartman i o tome izvijestio i nadležni Ured za privatno vlasništvo.

U saopćenju se navodi da je lokalna vlast odustala od ranijeg plana da renovira vilu u kojoj je Escobar svojevremeno živio i preda je na korištenje Sekretarijatu za sigurnost.

Razlog za odustajanje od prvobitnog plana je finansijska neopravdanost projekta.

“Simbole kriminala i zla treba rušiti, a takav slučaj je i s Monaco Apartmanom. Ti objekti su građeni krvlju i patnjom nevinih ljudi“, poručio je načelnik Gutierrez.

Tokom rata između narko-kartela u Kolumbiji u periodu od 1989. do 1993. godine ubijeno je više od 5.000 ljudi, a na mjestu Escobarove medelinske vile će biti izgrađen park i spomenik posvećen tim žrtvama.

U saopćenju se također navodi da će rušenjem kompleksa Monaco Apartman biti okončane i turističke ture koje su tematski rađene za turiste koji su posjećivali Medelin kako bi saznali više o gangsterskom životu Escobara, vođe Medelinskog klana koji je ubijen 1993. godine.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.