Najbolja poza u seksu za 7 različitih situacija

Bole vas leđa? Trudni ste? Imate problema sa samopouzdanjem i pokazivanjem tela? Nema te životne situacije koju kvalitetna seksualna poza ne može da reši. Pročitajte koju pozu treba da odaberete za najprijatnije i najkvalitetnije vođenje ljubavi s obzirom na to šta želite da postignete.

Najbolja poza za začeće

U redu, činjenica je da, barem teoretski, možete da zatrudnite u bilo kojoj seksualnoj pozi i poza nikad ne sme da bude jedina „zaštita” koju koristite da sprečite neželjenu trudnoću. S druge strane, ukoliko tražite pozu u kojoj imate najveću šansu za trudnoćom, to je onda klasični misionarski položaj (muškarac je gore) uz dodatak tzv. „nagiba karlice”, odnosno pomeranja karlice prema gore. Stavljanje jastuka ispod guze pomoći će vam da podignete karlicu, što će omogućiti njegovim „plivačima” da lakše dođu do vašeg jajašca. Isto tako, ne zaboravite na svoj orgazam, budući da on povećava šansu da ostanete trudni.

Najbolja poza za sticanje samopouzdanja

Ukoliko imate problema sa samopouzdanjem tokom intimnih trenutaka ili vam neki deo vašeg tela predstavlja izvor srama ili frustracije, najbolji lek za to nalazi se u dve ključne reči – vi gore. Osim što će vaše preuzimanje inicijative i kontrole biti izuzetno seksi vašem muškarcu (iako to možda neće hteti da prizna), činjenica da upravo vi kontrolirate situaciju biće vam pravi izvor samopouzdanja. Ne bojte se isprobavanja različitih položaja – naravno, samo onih u kojima vi vodite igru.

Najbolja poza za maksimalni ženski užitak

Devojke, ovo dobro pročitajte. Naime, ako je verovati stručnjacima za ove stvari, najbolja poza za maksimalni ženski užitak je ona koju verovatno nikada niste probali i zove se „koitalno poravnavanje”. Ona je zapravo varijacija klasičnog misionarskog položaja i jedna je od retkih poza za koju postoji naučni dokaz da, ukoliko se izvede ispravno, omogućava ženi da doživi vaginalni orgazam tokom seksa. Sastoji se od toga da muškarac „klizne” ramenima ispred vaših, a trik leži u tome da se više trljate i stiskate karličnim područjima, a manje izvodite klasično seksualno „guranje”. Ovakav način osigurava najveću stimulaciju klitorisa, zbog čega mnoge žene ovako mogu da dožive orgazam.

Najbolja poza ukoliko prevremeno ejakulira

Muškarac sedi na ivici kreveta sa stopalima na podu. Žena omota ruke oko njegovog vrata, a noge oko njegovog struka. U ovom položaju trenja gotovo i nema, a partneri pomeranjem kukova određuju ritam. Ovaj položaj je vrlo prijatan za ženu, jer se u ovom položaju pritiskaju osetljive tačke na vaginalnom otvoru i stimuliše se G-tačka. Muškarca s druge strane ovaj položaj ne stimuliše previše. Zagrljaj licem u lice omogućava mu da vas ljubi i miluje, te mu odvlači pažnju od penisa. U ovom položaju ejakulacija je uvek odložena.

Najbolja poza da vas ne boli

Ukoliko se tokom odnosa javlja bol, rešenje može da bude korišćenje lubrikanata kao i to da vi uvek budete gore kako biste mogli da kontrolišete situaciju.

Najbolja poza ukoliko je obdaren

Slatke brige, reći će mnogi, ali to baš i nije tako. Naime, često se govori da veličina nije bitna, već isključivo ono što muškarac ume. U istinitost ove tvrdnje ovom prilikom nećemo ulaziti, ali svakako možemo da se složimo da je zaista važno koliko dobro muškarac „barata” svojim ponosom, posebno kad je taj ponos pozamašne veličine i obima. Bilo kako bilo, u ovakvoj situaciji je važno da ništa ne prepuštate slučaju, budući da to može da povredi ženu, posebno ukoliko je sitnije građe. Zato je jedna od najboljih poza za ovakav slučaj kada muškarac leži na boku, a žena okomito od njega, s raširenim nogama koje treba da obuhvate njegov torzo. Ova poza, iako neobična, omogućava ženi da kontroliše koliko „duboko” želi svog muškarca u sebi, a istovremeno ne pokvari doživljaj ni jednom, ni drugom.

Najbolja poza ukoliko ima mali penis

Kao što smo već rekli, stručnjaci tvrde kako je sama veličina penisa gotovo beznačajna za ukupan kvalitet seksualnog života u vezi, ali to ne znači da ne postoje poze u kojima i mala veličina može da se maksimalno „iskoristi”. Apsolutno najbolja poza za to je ona u kojoj ste vi gore, ali s jednom ključnom razlikom od klasičnih poza. Naime, najbolji učinak postići ćete tako da se „vrtite” na njemu, umesto da se pomerate gore i dole, budući da tako rizikujete da isklizne iz vas, a to može da povredi muškarca. I misionarski je položaj dobar, posebno onaj gde držite svoje noge na njegovim ramenima. To će mu omogućiti dublju penetraciju.

(VisokoIN)