Najčešće laži koje žene sebi govore

Svakome se nekada desi da slaže sam sebe. Koji god da je razlog stvar postaje ozbiljna kada osoba počne da vjeruje u ove rečenice i da se zavarava da su istinite. Provjerite da li govorite sebi nešto od ovoga i koliko često. Ako je to češće nego što bi trebalo, vrijeme je za promjene. Ne zaboravite, vaš najvažniji odnos je sa vama samima.

SEKS ĆE SVE RIJEŠITI

Da li probleme u braku ili vezi rješavate seksom? Da li ste od onih žena koje će rađe završiti u krevetu nego u svađi? Vrijeme je da razmislite koliko ova “strategija” stvarno funkcioniše. Naravno da će seks riješiti vaše nesuglasice, ali to će biti samo trenutno rješenje. Svi vaši problemi će se ponavljati dok ih god ne budete riješili kako treba (razgovorom, raspravom, pa i svađom). Iako vam je možda teško da se sukobite direktno sa vašim partnerom smognite snage da riješite stvari kao prava žena. Tek onda se posvetite seksu.

BAŠ MI TREBA OVA HALJINA (cipele… tašna i sl.)

Ovo je jedna od najčešćih laži koje žene sebi govore i ima direktan uticaj na dubinu džepa. Kada žena ugleda prelijepe cipele ili tašnu, granica između “želim” i “treba mi” postane nevidljiva, a ona pada u iskušenje.

Rezultat je orman prepun stvari koje ćete obući jednom u životu. Najjednostavnije rješenje je da sebi odredite budžet za šoping i striktno ga se držite.

OVU STVAR ĆU NOSITI ZAUVIJEK

Ova rečenica je samo varijanta prethodne. Sve što pokušavate je da nađete dobar razlog za kupovinu komada odjeće koji vam se posebno dopao. Budite iskreni prema sebi, da li ćete uštediti tako što ćete tu stvar nositi dugo ili ako vam novčanik ostane u torbi? Ako stvarno želite da uštedite pretresite dobro svoj orman i zabavite se stvarima koje već imate.

SUTRA POČINJEM DA VJEŽBAM

Ako stvarno želite da vježbate, počnite koliko danas. Osjećaćete se bolje i bićete zadovoljni sobom. A ujedno ćete olakšati sebi sutrašnji odlazak na vježbanje.

NIJE LJUBOMORAN, SVE JE TO IZ LJUBAVI

Vaš dragi teško podnosi i vaš najobičniji razgovor sa prijateljem, a vi sebe ubeđujete da samo pokazuje svoju ljubav? Nemojte opravdavati njegove iracionalne nastupe ljubomore jer, iako je malo ljubomore sasvim normalno, pretjerane reakcije to sigurno nisu.

UVIJEK SMO ZAJEDNO JER SE MNOGO VOLIMO

Ko još ne želi da provodi svoje slobodno vrijeme sa partnerom? Jedan dio slobodnog vremena da, ali svo slobodno vrijeme? Da li stvarno vjerujete da treba da ste stalno sa njim? Ako ste toliko zajedno vrijeme je da tražite malo prostora za sebe. Ne zaboravite da ste vi prije svega samostalna ličnost i da ljubav ne znači da vaš partner mora da bude pored vas ili zna šta vi tačno radite. Izađite sami ili sa prijateljicama, obezbijedite sebi i odvojen život. Dajte mu priliku da se uželi.

POTREBAN MI JE MUŠKARAC U ŽIVOTU

Iz kog tačno razloga vam je potreban? Dajte sebi vremena da se opustite poslije razvoda ili veze. Iskoristite vrijeme da upoznate sebe. Ako u međuvremenu neko naiđe, super. Ako ne naiđe, nema veze. Nikada nemojte prihvatati bilo koga samo zato što mislite da vam je potreban u datom trenutku. Ljubav treba da bude magična i bolje je da budete sami nego sa bilo kim.

KADA BRINEM O MOJOJ PORODICI, POKAZUJEM IM LJUBAV

Naravno, ali bez pretjerivanja i žrtve. Da li će vaše dijete misliti da ga volite jer ste mu oprali pantalone čak i kada ste mrtvi umorni ili zato što ste ga zagrlili kada mu je bilo teško? I zašto ljubav mora da bude povezana sa brigom? Dozvolite sebi da se opustite zajedno, da se zabavite, razgovarate, otkrivate svijet. Vidićete kako će ljubav da cvjeta.

(VisokoIN)