Najljepša maturantica dolazi iz Tuzle: Fatma Bulić, veliko srce i ljepotu je nemoguće sakriti

Još kao djevojčica Fatma je pokazala interes za pisanjem, do danas je objavila nekoliko svojih knjiga kao i mnoštvo zbirki pjesama. Socijalnim mrežama kruži fotografija koja malo koga ostavlja ravnodušnim, prelijepa djevojka iz Tuzle ne bez razloga prozvana je najljepšom maturanticom, ne bez razloga .

Iako je sudbina odredila da ova nevjerovatno svestrana djevojka bude kroz život vezana za invalidska kolica, Fatma je prepuna želje za životom, zrači pozitivnom energijom i želi napraviti uspješnu karijeru.

Još kao djevojčica Fatma je pokazala interes za pisanjem, do danas je objavila nekoliko svojih knjiga kao i mnoštvo zbirki pjesama. Fatima je kazala da se kroz život drži samo jednog mota – “Nema niti jednog razloga da bi snovi ostali samo snovi” – kazala je Fatima i dodala da nastoji uživati u svakom danu kao da joj je posljednji.

13267692_605529432955507_2587444874183009986_n

“To što sam “na točkovima” meni ne predstavalja nikakvu prepreku da imam svoje društvo, da radim ono što volim, da ispunjavam svoje snove i uživam u svemu što me okružuje”

Kako je kazala Fatima , od ostalih sportova bavi se još i plivanjem, atletikom, stolnim tenisom, boćanjem, streljaštvom a uz sve to još uvijek se aktivno bavi pisanjem i te uspješno završava srednju Mašinsku školu nakon koje planira upisati fakultet političkih nauka.

“Svi moji snovi koje sam imala su manje više ostvareni, naredna želja je da upišem fakultet i da ga završim“, kazala je za kraj razgovora Fatma, djevojka koja treba biti primjer svima kako da živimo svoje snove i radimo ono što volimo bez obzira na prepreke koje nam se mogu pojaviti u životu.