Najpoznatiji reket i šešir na svijetu dobili nove vlasnike

Đoković i dr. Osmanagić razmijenili interesantne poklone

Đoković i dr. Osmanagić razmijenili interesantne poklone

Drugi dolazak jednog od najboljih tenisera i sportista današnjice u Bosansku dolinu piramida, Novaka Đokovića, ponovo je izazvao veliku pažnju javnosti, a Nole je i ovu priliku i dolazak sa suprugom iskoristio da Visoko nazove svojom drugom kućom i poruči kako će nastaviti sa dolascima na bosanske piramide. Domaćin tokom posjete bio mu je dr. Semir Osmanagić, direktor Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ i pronalazač bosanskih piramida.

Novi posjet Nole i Semir su iskoristili i za razmjenu interesantnih poklona, pa je tako vjerovatno najpoznatiji reket na svijetu došao u ruke Semira Osmanagića, a put Novakovog doma je otišao najpoznatiji šešir na svijetu, onaj koji je do sada bio u vlasništvu Semira Osmanagića, i s kojim je Osmanagić obišao cijeli svijet i desetine piramida i arheoloških lokacija u svijetu.

– Reket stiže svježe korišten iz Pariza. Postoji nekoliko različitih kompanija koje ih izrađuju, a ovaj je od jedne od najboljih. Desetak godina me služio, s njim sam osvojio neke od najvećih turnira na svijetu i sa zadovoljstvom ti ga poklanjam, da i tebe služi, energetski, ako ne praktično. – kazao je Novak Đoković te poklonio reket dr. Osmanagiću, koji je naglasio kako je ponosan na Novaka i na njihovo prijateljstvo.