Najveća isplata štete u BiH: Sarajevo-osiguranje isplaćuje Bingo

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Sarajevo-osiguranje je počelo isplatu jedne od najvećih pojedinačnih šteta u poslijeratnom periodu – tuzlanskom Bingu za izgoreni objekat u Mostaru. – Iako se radi o vjerovatno i najvećoj pojedinačnoj šteti u poslijeratnom periodu Sarajevo-osiguranje bez problema već isplaćuje štetu našem velikom, uglednom privrednom subjektu kakav je Bingo.

Krajem juna Bingu je isplaćen 1 milion KM za štetu po polici kojom je bila osigurana roba u objektu.

Do kraja avgusta ove godine Sarajevo-osiguranje će avansno isplatiti 5.000.000 KM za štetu na objektu, a ostatak iznosa nakon konačnog nalaza nadležnih organa kako bi objekat Bingo Mostar bio stavljen u funkciju, kazao je Arif Kulić, direktor Sarajevo -osiguranja u razgovoru za Patriju.

On je napomenuo i kako je društvo je pri kraju isplate štete Općini Centar u iznosu od 2.000.000 KM u vezi sa protestima 2014. godine, te štete BH Telecomu od oko 1.000.000 KM. Naveo je da je Sarajevo-osiguranje u 2016. godini isplatilo 31,3 miliona KM po osnovu šteta, pa je po tom najznačajnijem kriteriju ostalo vodeće osiguravajuće društvo u BiH.

– Vratili smo neke stare, značajne klijente poput Elektroprivrede BiH sa kojom smo potpisali trogodišnji ugovor u vrijednosti od oko 5,5 miliona KM, kazao je Kulić i dodao je da Sarajevo-osiguranje društvo koje osigurava velike privredne subjekte i ima iskustvo u obradi i isplati velikih šteta.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.