-7.5 C
Visoko
20. Januara 2022.

Nakaš napao Vranića: ‘Treba da vas je stid i sram! Pogazili ste Hipokrata i stavili ga pod noge’

Jasenko Karamehić, jedan od najeminentnijih imunologa i stručnjaka u BiH, vakcinisao se jutros protiv koronavirusa.

Naime, on je to potvrdio na svojoj Facebook stranici te istakao da je dva sata morao čekati na vakcinaciju.

– Informišem svoje prijatelje na Facebooku da sam danas, jutros, u redovnom programu primio u dvorani Zetra prvu dozu vakcine “Pfizer”, a drugu dozu ću primiti za 3 nedjelje. Čekao sam u redu više dva sata po kiši i vrlo hladnom vremenu kao i drugi građani grada Sarajeva.

Vjerujem u djelotvornost imunizacije, to je jedini način da spasimo sebi i svojoj porodici život bez većih tragičnih posljedica. Da zaustavimo ovu opasnu pandemiju, a druge alternative jednostavno nema jer ovom poslom se bavim više od 40 godina i stojim iza svake riječi koju sam napisao – napisao je Karamehić na Facebooku.

Odmah nakon ove objavio oglasio se i ugledni infektolog Bakir Nakaš koji je osudio rad minisarstva zdravstva ali i ministra Harisa Vranića.

– Na čast ministarstvu zdravstva (i ministru zdravstva, ako ga tako možemo nazvati) i koordinatoru za vakcinaciju u Kantonu Sarajevo.

Da li su ovi ljudi svjesni vrijednosti eksperata svjetskog glasa, koje imamo u našem gradu, državi ili su puni sebe i svojih kreacija kojima još malo pa će nas sve “virtualno” zaštititi svojim znanjem i umijećem.

Poruka sa moje strane, “treba da vas je stid i sram”.

Pogazili ste Hipokrata i stavili ga pod noge.

Dozvolite da vas podsjetim da ne zaboravite:….”stoga ću UČITELJA ovog umijeća štovati kao svoje roditelje… – napisao je Nakaš.

Unesite komentar