Nakon odbijenice iz Kasumovićevog kabineta, dječaka Ismaila stipendirat će Vlada ZDK

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević primio je danas Ismaila Zulfića, sedmogodišnjeg dječaka iz Zenice koji osvaja brojne medalje na plivačkim takmičenjima, iako je rođen bez obje ruke i s deformitetom desne noge.

Ismail je u Ured premijera došao u pratnji majke Elmine.

O briljantnim sportskim rezultatima “leptira bez krila” pisali su brojni mediji u regionu i svijetu, a maleni heroj iz Zenice dobijao je niz priznanja za svoje podvige. Osim plivanja, Ismail voli igrati fudbal, a naučio je voziti skije, tricikl, skateboard, kao i popularni hoverboard.

Nakon brojnih uspjeha, među kojima je posebno zasjalo zlato osvojeno na prošlogodišnjem 9. regionalnom prvenstvu Hrvatske u plivanju, Sportski savez invalida FBiH proglasio je Ismaila najperspektivnijim sportistom BiH.

Zeničko-dobojski kanton u kontinuitetu podržava hrabrog dječaka, pa je tako Vlada na svojoj današnjoj sjednici donijela odluku o odobravanju 1.500 KM na ime postignutih rezultata te podstreka daljem radu.

Majka Elmina zahvalila se premijeru Galijaševiću i Vladi na podršci koja im mnogo znači, jer Ismail, koji je član Plivačkog kluba „Spid“, dva puta sedmično iz Zenice odlazi u Sarajevo na sate plivanja.

Premijer je poželio sreću hrabrom i upornom dječaku na predstojećim plivačkim takmičenjima u Rijeci i Beogradu, najavivši da će ga Vlada ZDK pratiti u radu i pripremama za buduće sportske i životne podvige.

Više vijesti