Nakon pljačke “Raiffeisen banke” pronađeno vatreno oružje i pancirni prsluci

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Policijski skužbenici Četvrte policijske stanice nakon pljačke Raiffeisen banke na Ilidži koja se odgodila 5. novembra, pronašli su u jučer na padinama Igmana i izuzeli radi potrebnih vještačenja i korištenja tokom glavnog pretresa, automatsko vatreno oružje, pancirne prsluke i odjevne predmete, koji su najvjerovatnije korišteni u izvršenju ovog krivičnog djela.

Policijski službenici Četvrte PU i drugih organizacionih jedinica MUP-a Kantona Sarajevo, nastavljaju potrebne aktivnosti na dokumentovanju spomenutog krivičnog djela, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija je od 5. novembra preduzimala opsežne taktičke mjere i radnje na potpunom rasvjetljavanju i dokumentiranju ovog krivičnog djela razbojništva izvršenog u poslovnici “Raiffeisen banke”, općina Ilidža.

Tada je nakon upotrebe vatrenog oružja, jedna osoba smrtno stradala, a policijski službenici Četvrte PU su kontinuirano vršili višednevnu pretragu terena na području Stojčevca i planine Igman.

Više vijesti