Naplata RTV takse od avgusta putem računa za električnu energiju

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Predstavnici Javnog preduzeća “Elektroprivreda” BiH i Javnih servisa BHRT i RTV Federacije BiH /FBiH/ potpisali su ugovor o naplati RTV takse putem računa za električnu energiju, što će biti iskazano na računima za potrošenu električnu energiju za avgust, saopštili su BHRT i RTV FBiH.

Identičan poslovni ugovor biće ponuđen i ostalim domaćim elektroprivrednim preduzećima, te se očekuje pozitivan odgovor.

“Uspostavljanjem ovakvog sistema naplate RTV takse, putem ugovora o poslovnoj saradnji sa elektroprivrednim preduzećima na teritoriji BiH, javni servisi bi uskoro bili spremni da odgovore tehničko-tehnološkim i programskim zahtjevima svih stanovnika BiH”, navedeno je u saopštenju.

Na taj način bi sistem javnog emitovanja, prvi put otkada postoji, “bio postavljen na poslovno zdrave osnove sa samostalnim i nezavisnim izvorom finansiranja”, kako je to slučaj u svim uređenim demokratskim zemljama svijeta.

“Poslovnom spremnošću da se uključi u ovaj model, `Elektroprivreda` BiH pokazala je izuzetno visok nivo društvene odgovornosti, te stvorila presudno važne pretpostavke da u poslovno osnaženim javnim servisima BiH i domaća preduzeća dobiju stabilnog i uticajnog partnera za razvoj svojih budućih poslovnih aktivnosti”, poručili su iz BHRT-a i RTV FBiH.

Javni servisi blagovremeno će informisati građane o detaljima prelaska na naplatu RTV takse putem računa za električnu energiju, uz napomenu da je do zvaničnog početka primjene ovog modela naplate na snazi obaveza aktuelnog plaćanja RTV takse, zaključno sa julom.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.