Napredak u istrazi o tragičnoj smrti Amile Hasanović

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Roditelji Amile Hasanović, učesnice bh. televizijskog showa ‘Zvijezda možeš biti ti’ od dana kada su sahranili svoju kčerku, uputili su Zahtjev za poduzimanje mjera zbog nepostupanja Tužilaštva ZDK, te tražili provođenje istrage radi utvrđivanja uzroka smrti svoje kčerke i pokretanje postupka protiv odgovornih za njenu smrt.

U razgovoru  roditelji Amile Hasanović ističu da su putem advokata proslijedili niz upita Tužilaštvu ZDK, također obratili se međunarodnom sudu u Strazburu. Vidno razočarani sporošću kojom se istraga odvija no, pomaka ima u istrazi.

„Razočarani smo sporošću kojom se istraga odvija. U samo početku uvidili nepravilnosti u Zapisniku o uviđaju koji su radili službenici PS Visoko Nakon što smo prikupili dokaze i informacije prije nekoliko mjeseci, sve smo uredno dostavili Tužilaštvu ZDK. Istražne radnje su u toku, već nekoliko je osoba pozvano na razgovor, a u toku je identifikacija osobe koja je poslala lažne montirane fotografije i poruke ucjenjenog sadržaja našoj Amili putem Facebooka.“ –  istakao je Amilin otac Alija Hasanović.

amila_hasanovic_

Otvorena hair česma za Amilu Hasanović

Roditelji Amile Hasanović u ime svoje prerano izgubljenje kćerke, sagradili su hair česmu pored lokalnog puta u ulici Podvisoki u Visokom. Otvaranju hair česme prisustvovali su imami IZ Visoko, mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije…

Podsjetimo, nekoliko sati prije nego će Amila Hasanović počiniti suicid putem društvene mreže Facebook primila je poruke sa lažnim i montiranim fotografijama i ucjenjenim sadržajem, svog dečka molila je da pronađu ko je poslao montirane i lažne fotografije. Lažne fotografije, podmetnute putem društvene mreže Facebook, ključ je tragedije koja je dovela do gašenja mladog života Amile Hasanović.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.