Narednih dana jutra će biti hladna, padavine se ne očekuju

Jutros je u Bosni pretežno oblačno. Po kotlinama ima magle. U Hercegovini je vedro.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica -10 stepeni, Sanski Most -5, Grude -3, Ivan Sedlo, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg i Sokolac -2, Banja Luka -1, Bihać, Doboj i Tuzla 0, Bijeljina, Bugojno i Srebrenica 1, Gradačac 2, Trebinje 6, Neum 7, Mostar 8 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 953hPa, za 9hPa je veći od normalnog i opada.

Danas u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Po kotlinama će biti magle. U Hercegovini sunčano.

Vjetar u Bosni slab istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slaba bura.

Najviša dnevna temperatura zraka u između 1 i 6 stepeni na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

U Sarajevu oblačno prije podne. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. U kotlinskom dijelu grada magla. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2 stepena, saopćava Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

NEMA PROMJENE VREMENA

Promjena vremena u narednih nekoliko dana u Bosni i Hercegovini neće biti.

Sapoćeno je to iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda uz napomenu da se ne očekuje ozbiljne padavine te da će temperature zraka dosezati 14 stepeni Celzijusa u južnim krajevima Bosne i Hercegovine.

U ponedjeljak u većem dijelu Bosne se prognozira dugotrajna magla i niska naoblaka. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno veći dio dana. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. U Bosni će biti i magle. Vjetar u Bosni slab južnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C.

U srijedu u većem dijelu Bosne se prognozira dugotrajna magla i niska naoblaka. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog i sjeveroistočnog. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. U mjestima sa dugotrajnom maglom niža maksimalna dnevna temperatura zraka.

U četvrtak u većem dijelu Bosne se prognozira dugotrajna magla i niska naoblaka. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.