Narednih dana pretežno oblačno vrijeme s kišom

Pretežno oblačno vrijeme s kišom u nekim dijelovima očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana.

Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici gdje je izmjereno nula stepeni Celzijusa. U Sarajevu je izmjereno pet stepeni, Gradačcu i Zenici šest, Ivan-sedlu i Tuzli sedam, Bihaću, Bugojnu i Livnu osam, Sanskom Mostu devet, Grudama 11, Mostaru 12 i Neumu 13.

“Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša u većini područja. U ostatku dana uglavnom na jugu i jugozapadu zemlje, a u ostalim područjima povremene padavine. Najviša dnevna temperatura od devet do 15, na jugu do 17 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorolopkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U ponedjeljak se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu do 13, a dnevna od osam do 15, na jugu do 19 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se u utorak u BiH. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu do 12, a dnevna od šest do 12, na jugu do 18 stepeni.

I u srijedu se, prema prognozi FHMZBiH, očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša na jugu i jugozapadu zemlje, a poslije podne i u večernjim satima u većini područja. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 15, na jugu do 18 stepeni.

Unesite komentar