Naser Keljmendi nalazi se na Kosovu, u rodnoj Peći

Prema policijskim izvorima, Naser Keljmendi nalazi se na Kosovu, tačnije u rodnoj Peći. Tamo, inače, u ulici Adema Jašarija žive i njegovi rođaci koji se godinama bave organiziranim kriminalom.

Najbliži Naserov saradnik u Peći je Redžep Keljmendi, poznat i po nadimku Džeko, koji je također trgovac narkoticima. Osim Redžepa Keljmendija, na listi osoba koje se u Peći brinu o sigurnosti Nasera Keljmendija su i Šefket Keljmendi, Jusuf Keljmendi, Bećir Keljmendi, Valdet Keljmendi, te Kastriot i Artan Keljmendi. Imena svih navedenih Keljmendija nalaze se i u Interpolovom operativnom izvještaju iz 2008. godine, u kojem je Naser Keljmendi označen kao vođa zločinačke organizacije koja je djeluje u BiH, Crnoj Gori i Kosovu. Jučer su, podsjećamo, po nalogu Tužilaštva BiH pretreseni njegovi objekti u Sarajevu, ali Keljmendi nije pronađen, javlja FTV.

Tužilaštvo BiH će Sudu BiH uputiti prijedlog za raspisivanje međunarodnih tjeralica i određenje mjera pritvora za nekoliko osoba. U ovom trenutku u interesu istrage ne možemo otkrivati identitet tih osoba, kazao je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Inače, 25 osoba koje su jučer uhapšene u akciji „Lutka“ i koje Tužilaštvo BiH tereti za trgovinu opojnih droga, pranje novca, zloupotrebu položaja, zelenaštvo, nabavljanje oružja za izvršenje krivičnog djela, izvršena ubistva i pripreme ubistava na skriven i podmukao način, danas su saslušane u državnom Tužilaštvu.

Tužilaštvo BiH će uputiti prijedlog za određivanjemjere privora za 18 osoba, kazao je Grubešić.

Podsjećamo, uhapšene osobe dovode se u vezu sa ubistvima Ramiza Delalića Ćele, Borisa Govedarice, Vlatka Mačara, Milana Vlaškića, Radeta Magazina, te pokušaja ubistva Đorđa Ždrale.

(VisokoIN)

Unesite komentar