Naser Orić: Nemam veze sa Askerima ni likovima sa bradama

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Posljednih dana ime Nasera Orića se dovodi u vezu sa Udruženjem Asker i aktivnostima, a mediji u BiH i regionu su navodili da se iza svega skriva, kako su nazivali, “teroristički kamp za obuku djece”. Tim povodom novinar N1 je razgovarao sa Naserom Orićem koji je, između ostalog, istakao:

“Sa ovim kampom, ovom reklamom što su Srbi izmislili vezano za Asker klub, koji smo mi predali u Ministarstvo pravde, uredno se registruje, a još nije registrovan, nemamo pečate, ID broj, još nije pravni zaživio – ne možemo djelovati. Tako da je to zloupotreba srbijanskih obavještajnih službi, koje su izbacile to – jer ne znaju šta da odgovore javnom mnijenju s onim fantomkama, naoružanjem, opremom. Tako da ovaj klub, Askeri, pozivam organe bezbjednosti da istraže i procesuiraju ovo ime i ovaj klub sa nekim od klubova”, kazao je Orić u uvodu.

“Ako već postoji klub Askeri, koji je zaveden u Ministarstvu pravde, da bi nam dali taj naziv, obično vrate na doradu. S obzirom da klub nije zaživio – nismo imali članove, to je bruka i sramota. Tražimo od organa bezbjednosti da oni koji su objavili imena i slike nedužne djece – koje su zloupotrebili i promovisali ih u teroriste, to je sramota ove države i institucija”, izjavio je Naser Orić te dodao “kako je to dovoljan pokazatelj u kakvom vremenu živimo”.

“To je sramota nas koji živimo u ovoj državi, kako da dozvolimo tamo da jedan dekan kriminalistike u Banjaluci komentariše i kaže ‘zabrinjavajuće je da se Naser Orić nalazi u Upravnom odboru takvog kluba’. Vjerovatno mu je Vitomir Žepinić dao diplomu, ko i drugima. Nije radio na pravnim činjenicama. Naser Orić nema zabranu da se šeta bilo kojom državom. Bio sam na crnoj listi, skinut sam i imam pravo da šetam”, naveo je bivši komandant Armije RBiH u Srebrenici.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.