Naser Orić u svojoj biografiji otkriva brojne tajne

U četvrtak, 4. jula s početkom u 20 sati u sarajevskom Domu mladih – Skenderija bit će promovirana knjiga ”Naser – od Gazimestana do Haga i nazad“, autora novinara i publiciste Avde Huseinovića, javlja agencija Anadolija (AA).

Knjiga je posvećena životu ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića, koji, prema riječima Huseinovića, po prvi puta priča svoju životnu priču.

”Orić u 16. poglavlja knjige čitaoce upoznaje o danima djetinjstva, boravku u Specijalnoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, kada se nalazio u ličnoj pratnji Slobodana Miloševića, ratnim događajima u srednjem Podrinju. Također, otkriva detalje o izlasku iz Srebrenice u aprilu 1995. godine, danima kada se događao genocid u Srebrenici, životnim nevoljama nakon Daytonskog sporazuma, odlasku i boravku u pritvoru Haškog tribunala, kao i događajima koji su ga pratili po povratku iz Haga”, kazao je Huseinović za AA.

Prema očekivanjima, knjiga bi mogla izazvati buru na bh. političkoj sceni, kao i među ljudima iz nekadašnjih službi bezbjednosti RBiH, jer Orić bez zadrške otkriva istinu o pojedincima iz samog vrha vlasti u BiH i Armiji RBiH.

(VisokoIN/Anadolija)