Nastavak suđenja Draganu Paravinji

Pred sudom u Šibeniku danas se nastavlja suđenje Draganu Paravinji, optuženom za ubistvo maloljetne Antonije Bilić iz Drniša. Prošlog petka ispitano je šestoro svjedoka, među njima i dvojica policajca, a očekuje se da će u postupku svjedočiti 38 osoba.

Paravinju hrvatsko pravosuđe tereti da je ubio Antoniju Bilić, kojoj se svaki trag gubi 7. juna prošle godine na Čikolskom mostu. Tragovi njene krvi i kose pronađeni su u Paravinjinom kamionu, a on je nakon bjekstva iz Hrvatske u BiH policiji priznao ubistvo.

Nakon izručenja Hrvatskoj, Paravinja je tvrdio da nije ubio Antoniju Bilić i da je njegovo priznanje iznuđeno, javlja Srna.

Potrage za tijelom Antonije Bilić, od kojih je najveći broj bio u selu Bilišani gdje je Paravinja živio posljednjih nekoliko godina, nisu donijele nikakve rezultate.

Zbog pokušaja silovanja na Jahorini 2002. godine Paravinja je osuđen pred sudom na Sokocu na dvije godine i deset mjeseci, dok je u Srbiji za isto krivično djelo bio osuđen na četiri godine i pet mjeseci zatvora.

(VisokoIN)