Nastavlja se pljačka kroz fiskalne kase: Suština lopovluka nije u prenosnom sistemu nego u aplikaciji, jer…

Jedino gore od samog čina je količina nevjerovatnih laži u nedavnom obrazloženju Vlade FBiH u koju ne mogu povjerovati ni djeca u vrtiću.

Suština lopovluka kroz fiskalne kase nije u prenosnom sistemu nego aplikaciji koja omogućava da se vrši selektivna evidencija prometa.

Apsolutno je netačno da implementacija online modela fiskalizacije traži pet godina, jer se ista može implementirati puno jednostavnije i brže od planirane trogodišnje zamjenske pljačke.

Online fiskalizacija se brže implementira, košta puno manje, a država i privrednici uspostavljaju najpošteniji odnos kad je u pitanju evidencija i uplate po PDV koji plaćaju građani.

Nažalost, Vlada FBiH ovim potezom direktno pogoduje bogaćenju pojedinaca koji će i dalje imati priliku da vrše sistemsku evaziju poreza, gdje i dalje podržava pristup u kojem smo mi jedina zemlja koja je privatizirala fiskalni sistem.

Pozivamo Udruženje poslodavaca FBiH da stane u zaštitu svojih članova, te sa svoje strane napravi pritisak i pomogne nam da zajednički zaustavimo destrukciju motiviranu ličnim interesom pojedinaca iz Vlade FBiH koja ne koristi nikome osim nekolicini koji bi se po starom dobrom, već viđenom scenariju obogatili sponzoriranjem istih onih politika koji su to uradili i prvi put – navodi se u saopćenju SDP-a BiH.

Unesite komentar