da block

Navijačka groznica trese Bosnu i Hercegovinu

da block

Stotinjak navijača nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine provelo je noć ispred poslovnice Centrotransa u ulici Ferhadija u Sarajevu čekajući karte za nogometnu utakmicu između BiH i Grčke koje su jutros puštene u prodaju.

Uzvratna kvalifikaciona utakmica za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine bit će odigrana između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Grčke 22. marta u Zenici.

Navijači su se ispred zgrade Centrotransa u centru Sarajeva okupili još jučer oko 17 sati. Kažu da niko nije spavao.

Kada je poslovnica Centrotransa jutros otvorena, u redu su počeli ulaziti da kupuju karte. Prodaju ulaznica osiguravaju čak i policijske snage, a red onih koji žele mjesto na Bilinom polju u Zenici protego se do sarajevske Štrosmajerove ulice.

„Došao sam jučer u 18.15 sati. Čekao sam da vidim ko će prvi stati, da ne pravimo odmah gužvu. Cijelu noć smo pjevali, jeli, zezali se, a očekujemo najbolji rezultat. Nadam se da ćemo, ipak, vidjeti Pjanića na utakmici“, kazao je u izjavi za agenciju Anadolija Nihad Aličković.

Tarik Ramadan došao je sinoć u 20 sati, a već tad je bio dvadeseti u redu.

„Nisam nikako spavao. Idem na utakmicu sa djetetom. Očekujem pobjedu“, kazao je Ramadan.

A bilo je onih koji su došli i iz drugih gradova BiH samo da bi kupili karte.

„Došao sam jučer u 17.30 u Sarajevo sa kolegama iz Zenice. Malo smo se smrzli, ali dobro nam je bilo, dobri su momci u Sarajevu, a i policajci su bili korektni. U Zenici nismo mogli čekati, jer su se ljudi već u 15 sati popodne počeli skupljati, pa smo morali doći u Sarajevo“, kazao je Zeničanin, dodavši da se i on nada pobjedi.

(VisokoIN)