Ne odlažite kišobrane: Do kraja sedmice kišovito

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima u većini područja. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Vjetar slab na sjeveru Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje jugoistočni. Dnevne temperatura od 10 do 16 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguća slaba kiša ili lokalni pljusak. Dnevna temperatura oko 13 stepeni.

U četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju na sjeveru i zapadu Hercegovine. U Bosni padavine prije podne, lokalno, na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a poslije podne ili u večernjim satima i u centralnim, sjevernim i istočnim područjima. Vjetar slab na sjeveru Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugoistočni. Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 10 do 15, na jugu do 17 stepeni.

U petak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša je moguća u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 9 do 14, na jugu od 13 do 17 stepeni.

U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini, centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 9 do 16 stepeni.

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, uglavnom, poslije podne i u večernjim satima. Na istoku i sjeveroistoku Bosne bez padavina. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevne od 9 do 16, na jugu do 18 °C.