”Nećemo ginuti ni za koga osim za našu djecu i zemlju”

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas u Cazinu, gdje je prisustvovao obilježavanju 25. godišnjice formiranja cazinske 503. Slavne brdske brigade, da nikad više na Balkanu, a pogotovo u Bosni i Hercegovini, “nikakva kalkulacija neće biti napravljena, a da mi ne budemo uzeti u obzir”.

Naglasio je također da se “nikada više neće vladati ovom zemljom niodakle, te da više nikada nećemo ginuti ni za koga i ni za šta osim za našu djecu i zemlju”.

U svom obraćanju Cazinjanima, Izetbegović je podsjetio na bogate resurse kojima Bosna i Hercegovina raspolaže, poput vode, ruda i obrazovanih mladih ljudi čiji odlazak iz zemlje je potrebno zaustaviti.

Povodom obilježavanja 25. godišnjice formiranja cazinske 503. Slavne brdske brigade poručio je i da veličinu naše odbrane i naše borbe sa ove historijske distance još ne sagledavamo valjano u svoj njenoj grandioznosti.

Istakao je da su se neki kladili da će otpor trajati mjesec ili 100 dana, a trajao je 1.250 dana i “Bosna nije pala jer ne možete poraziti narod koji ne pristaje na poraz”.

Također, Izetbegović je naveo da bosanski patrioti poštuju svakoga ko je gradio i branio Bosnu i Hercegovinu, te da su naši i Iliri i Kelti i Slaveni i Japodi, kao i srednjovjekovni kraljevi.

”Poštujemo i ono što su Osmanlije i Austro-ugarska učinili za ovu zemlju. Jugoslavija je bila naša i partizani su naši, dakle svako ko je gradio i branio ovu zemlju”, poručio je Izetbegović.