Nedžad Husić bronzani na Evropskom taekwondo prvenstvu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na Evropskom taekwondo prvenstvu za mlađe seniore do 21 godine koje se održava u švedskom Helsinborgu, predstavnik Bosne i Hercegovine Nedžad Husić osvojio je bronzanu medalju.

Rezultat u kategoriji do 68 kg Husić je ostvario nakon što je u prvom kolu bio slobodan, a u nastavku pobjeđivao predstavnike Srbije, Armenije i domaćina Švedske. U polufinalu je poražen od predstavnika Rusije, Sarmata Tcakoeva, prvog nosioca, aktuelnog viceprvaka Evrope, te ujedno i pobjednika Svjetskog kupa.

Osim Husića na EP u Švedskoj za BiH još nastupaju David Marušić, Ajna Makaš, Ajla Reizbegović, Kerim Omerbegović, Katarina Krajišnik, Ali Rašidagić, Edna Abaspahić, Sadmir Habibović, Matej Orlović, Milica Karanović, Dora Marušić, te Žiko Simeunović.

“Za Nedžada je ovo samo još jedna stepenica na putu do vrha. Dokaz da se uz dosljedan rad mogu postići vrhunski rezultati. Uz dosadašnje trofeje, bronzane medalje sa Svjetskog juniorskog i Evropskog prvenstva, te plasman među 8. najboljih senior svijeta Nedžad je sigurno jedan od najkvalitetnijih i najuspješnijih sportista u državi. Sve ovo je rezultat detaljno planiranog programa treninga i nastupa na takmičenjima, uz pomoć prije svega Taekwondo saveza BiH, općinskih, kantonalnih, federalnih, državnih institucija i naravno medija”, kazao je otac i trener Haris Husić.TOP VIJESTI

Više vijesti